top of page
pangea.JPG

Építsünk közösen egy természetvédelmi oktatóközpontot! 

A Pangea Kultúrális és Környezetvédelmi Egyesület Oktatóközpontja és erdei iskolája felújításra szorul. Támogasd adományoddal munkájukat: fogadj örökbe egy csempét, egy zuhanyfüggönyt, egy mosogatót, egy csapot, egy új konyhabútort, vagy egy zsák habarcsot!

Adománygyűjtés

Boxed Food

Tegyél az ételpazarlás ellen és egy jó ügyért! 

A Munch.hu egy platform, amin keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A fenntarthatóság mellett a jótékonyság is rendkívül fontos számukra, ezért felületükön a JótEvő munch megvásárlásával rászorulóknak küldhetnek ételt felhasználóik. A Munch.hu AdakozóKedd-en minden, a platformjukon megvásárolt JótEvő munch mellé felajánl még egyet, így az adomány duplán számít: a vásárló átlal küldött egy adag étel helyett kettő érkezik meg! 

Étel küldés online

Dec.1.
Happy Boy

Tudod, hogyan tehetsz boldoggá egy rászoruló gyermeket? 

Sok kisgyermeknek kell rossz körülmények között felnőnie, a jelenlegi vírushelyzet pedig még inkább megnehezítette családjaik mindennapjait. A Fatima Ház Alapítvány idén is adománygyűjtést szervez annak érdekében, hogy karácsonykor egy kis örömet okozzanak a rászoruló gyerekeknek.

 

Ha te is szeretnél részt venni ebben a kezdeményezésben, juttasd el hozzájuk tárgyi vagy pénzbeli adományodat! 

Adománygyűjtés

Az előző év közösségi #AdakozóKedd kampányaiból alább tudsz inspirálódni, ha pedig aktív gyűjtéseket néznél vagy adakozni szeretnél, kattints az adjukossze.hu-ra! 

Family at the Christmas Market

Tegyük szebbé, gondtalanabbá nélkülöző családok életét!

Az Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület karanténban lévő, fizetés és élelmiszer nélkül maradt családoknak, valamint rászorulóknak szervez adománygyűjtést. Kezdeményezésüket a napi megélhetéshez szükséges tartós élelmiszerrel, tisztálkodószerekkel, valamint pénzadománnyal lehet támogatni. 

A gyűjtés helyszíne: Pécs

Adománygyűjtés

team-spirit-2447163_1920.jpg

Segíts 10,  szenzoros feldolgozási zavarral küzdő gyermek családjának!

A Kék Erdő Alapítvány idei AdakozóKedd kampányának célja, hogy összeállítsanak egy olyan szakmai tudás anyagot tartalmazó pendrive-ot,  ami összefoglalja a szenzorosság témakörét, segítséget nyújt abban, hogy hogyan kezeljék a családok a felmerülő helyzeteket. Ehhez pendrivonként 20, összesen 200 ezer forintra van szükségük. Céljuk elérését az adomány webshopjukban való vásárlással tudod segíteni. 

Adománybolt

hálót adj.JPG

Hálót adj, ne halat! És ikrákat a tóba!

A Kiútprogram Magyarország észak-keleti településein a mélyszegénységben élőknek segít, hogy saját munkájukból legyenek képesek megélni. December 11-ig Te is támogathatod a legszegényebbeknek létrehozott foglalkoztatási programjukat! 

Adománygyűjtés

ékményt.JPG

Állami gondozott gyerekeknek terápiás élményprogramot karácsonyra! 

Adományoddal többszörösen traumatizált állami gondozott gyerekeknek adhatsz lehetőséget a traumafeldolgozásra, fejlődésre és formálódásra terápiás élményprogramok keretében.

Pénzbéli adományodat a Metropolita Egyesület lovasterápia, művészetterápia és pszichodráma foglalkozásokra fordítja. A gyermekek 3 alkalmas élménytábort kapnak karácsonyi ajándékként, a programokat pedig profi szakemberek bevonásával valósítják meg.

 

Adománygyűjtés

image003.jpg

Adományozz csokit rászoruló gyerekeknek! 

Az MTK Budapest labdarúgó szakosztályában mára már hagyománnyá vált a csokigyűjtés rászoruló gyermekek számára. Idén mikulás előtt az NB1-es csapat felnőtt játékosaitól az utánpótlás legfiatalabb csapataiig mindenki gyűjti a csokoládét, a klub ráadásul egy különleges vállalást is tett: minden, az AdakozóKedd napján beérkezett csoki mellé odatesznek még egyet, vagyis aznap minden adomány duplán számít! Csatlakozz te is a gyűjtéshez, vigyél csokit, édességet az MTK stadionba december 1.-ig, munkaidőben! 

Csokigyűjtés

Dec.1.
világszépe.JPG

Segíts, hogy jövőre további 10 gyermeknek adhassunk mentortámogatást! 

Világszép Alapítványnál 10 éve dolgozunk gyermekotthonban élő gyerekekért. Hiszünk abban, hogy a kapcsolódás által megmutathatjuk nekik, hogy mind csodálatosak - és nem az ő hibájuk, hogy nem a szüleik nevelik őket. Mentor programunkban jelenleg 40 gyereknek és fiatalnak tudunk képzett mentort biztosítani. Segíts, hogy jövőre további 10 gyereknek adhassuk meg ezt a támogatást: egy embert - aki csak rá figyel.

Adománygyűjtés

amnesty.png

Az emberi jogok kortalanok! - 30 éve Magyarországon az Amnesty

A nyolcvanas évek végén egy kis budapesti lakásból néhány önkéntes elhivatottságának köszönhetően olyan mozgalom indult útjára, amely életeket változtatott meg… immár 30 éve! Az Amnesty International  születésnapja alkalmából Nagyköveteik vállalták, hogy a saját kampányaikon keresztül adományokat gyűjtenek az emberi jogi munka segítésére! Ismerjétek meg őket, és támogassátok ti is a kampányaikat!

Követes gyűjtés

emma.JPG

Első esély - A szülésélményt se bízzuk a szerencsére!

A szülészetekről ma sokan távoznak nehezen kezelhető testi-lelki sebekkel, fájó élményekkel, amelyek beárnyékolhatják az anyaság első időszakát. Az EMMA Egyesület a Regina Alapítvány Miskolccal karöltve a közösségi dúltszolgálat működtetésére gyűjt adományokat az idei Adakozó Kedd keretein belül.

A szervezetek képzését sikeresen elvégző dúlák arra vállalkoznak hogy környezetükben dúlaként támogatnak olyan várandós lányokat, asszonyokat, akik a kórházban tervezett szülésük során kísérőt szeretnének maguk mellé.

 

Adománygyűjtés

hangya.JPG

Szívvel - lélekkel a gazdátlan kutyákért! 

Rengeteg befogadott kutyát önhibáján kívül visznek vissza a menhelyekre. Több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött, a menhelyek nekik próbálnak élhetőbb körülményeket biztosítani. A Hangya Közösség segítségeddel több mint ezer menhelyi kutyának szeretne élelmet és orvosi ellátást biztosítani, hogy ne éhezve és betegen nézzenek szembe a kemény téllel. Csatlakozz és támogasd a legnehezebb sorsú menhelyeken élő négylábúakat pénzadománnyal! 

Adománygyűjtés

Wrapped Package

Angyalokat keresünk! 

A Szociális és Rehabilitációs Alapítvány-nál minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a nálunk lakó gyermekek, családok és egyedülálló férfiak ezt a számukra is nehéz időszakot a legkisebb sérüléssel "éljék túl". A nálunk lakó egyedülálló férfiak viszont idén sajnos kimaradnak az Angyalka programból, ezért keresünk 9 angyalt, aki teljesít egy-egy kívánságot. Az összeghatár maximum 5.000.- forint.

Hogyan lehetsz Angyal? Az emberek kívánságait a Részletek gombra kattintva találod meg. Ezek közül választhatsz egyet, amelyet teljesítesz. Legyél te is Angyal, tegyük szebbé a rászorulók karácsonyát közösen! 

Adományküldés

Toddler with Toys

Szerezz örömet karácsonykor, ajándékozd el régi játékaidat! 

A hajdúböszörményi Csuporka bolt december 1-ig várja a felajánlott játékokat üzletükbe, hogy az újlétai Napsugár óvoda mind a 46 gyerkőcének kerüljön ajándék a fa alá.
A gyűjtés célja, hogy az óvoda jó állapotú, használható játékokat kapjon a csoportszobákba és hogy a hátrányos helyzetű gyermekeknek is tudjanak otthon a fa alá rakni egy-egy ajándékot. Vidd be a megunt, de jó állapotú játékokat üzletükbe és jó helyre juttatják azt. Legyél Te egy gyermek karácsonyi angyalkája!

Játék gyűjtés

Dec.1.
Volunteers Packing Food

Élelmiszer gyűjtés

Tartósélelmiszer-gyűjtés rászorulóknak Zuglóban

A Zuglói Önkormányzat a Vöröskereszt zuglói  Adományboltjával közösen tartós élelmiszer gyűjtést szervez a segítségre szoruló emberek számára. Az adományokat december 1-én kedden 10 és 18 óra között várják a 1145. Bosnyák utca 3. szám alatt! Csak bontatlan csomagolású, nem lejárt élelmiszereket várnak, úgymint: cukor, olaj, tartós tej, konzervek, befőttek, tészta, rizs, kekszek, csokoládé stb. Ha valakinek a keddi nap nem oldható meg, dec 2-3-4-én, szintén 10 és 18 óra között is vihet még adományt. Köszönjük a segítséget!

Dec.1.
nyomozó.JPG

Nyomozójáték az elfogadásért

Az Autonómia Alapítvány és a Detectivity Kreatív Oktatási és Élményközpont közösen fejlesztette ki a Rács nyomozójátékot – más, hasonlóan társadalmi célt szolgáló nyomozójátékok sikeres megvalósítása után. Adományozz te is, hogy 100 fiatal részt vehessen a ebben a nyomozójátékban, melyben a bűnügy felderítése mellett indirekt módon ismereteket szereznek és érzékenyebbé válnak a roma közösségek irányában.A nyomozójáték már sok diákcsoporthoz eljutott, és a résztvevők körében sikeresnek és hatékonynak bizonyult.

Adománygyűjtés

sznházi.JPG

Második hullám - támogasd a színházi dolgozókat! 

A Független Előadó-művészeti Szövetség újra indítja adománygyűjtő kampányát a színházi dolgozók áthidaló támogatására. 2020. november 11-től ismét bezártak a színházak. A COVID-19 második hulláma súlyosan érinti a független színházakban dolgozókat. Ismét veszélyben a terület. A FESZ a második hullámban a független színházaknál és táncegyütteseknél dolgozó munkatársak, művészek és a háttérben dolgozó műszaki, adminisztratív, nézőtéri feladatot ellátó munkatársak támogatása érdekében várja a támogatást.

Adománygyűjtés

Close Up Owl

Támogasd a természetvédelmet! 

A Börzsöny Alapítvány - a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve - végzi a hiúzokkal és farkasokkal kapcsolatos kutatást a Börzsönyben. Ez évben a járványhelyzet miatt még kevesebb jut természetvédelmi célokra, így a Te támogatásodra is szükség van, hogy munkánkat folytatni tudjuk. Adományoddal hozzájárulsz a börzsönyi hiúz és farkas védelméhez, a madármentő állomásunkra került sérült madarak vizsgálati költségéhez, és a természetvédelmi gyermektáborunk legrosszabb sátrainak cseréjéhez. 

Adománygyűjtés

amcham.JPG

Egyenlő esély a távoktatásban! 

A legtöbb iskola átállt a teljes vagy részleges távoktatásra, amihez a laptopok vagy tabletek elengedhetetlennek minősülnek. Míg a háztartások többségében ez nem jelent problémát, addig a gyermekotthonban élő gyerekek nem rendelkeznek elegendő technikai eszközzel, így az oktatásuk hátrányba kerül. Adományoddal segíthetsz az állami gondozásban, nevelőotthonban élő gyerekeknek, hogy megkaphassák azokat a nélkülözhetetlen eszközöket, amelyek biztosítják számukra a megfelelő szintű oktatást.

Adománygyűjtés

honda.JPG

Mentsünk együtt életet - Győzzük le együtt a járványt! 

A Magyar Mentőmotor Alapítvány számára az idei év az ad hoc feladatokról és naponta új kihívásokról szólt.Most elsősorban azzal tudunk segíteni, hogy a levett minták transzportját bonyolítjuk villámgyorsan, hatékonyan, sokszor magát a mintavételezési folyamatot is segítve. Ehhez rendelkezésünkre bocsátottak egy hibrid Honda Jazzt, ami október óta éjjel, és sokszor nappal is járja az utakat. Szeretnénk mindenre felkészülten folytatni munkánkat, és megvásárolni a COVID feladatok teljesítéséhez jelenleg használt autót. 

Adománygyűjtés

roma drámák.JPG

Roma drámák a második világháborútól napjainkig

Romák mindenütt élnek a világon, de az igazi történeteik nagyon kevés könyvben jelennek meg. Szeretnél a változáshoz hozzájárulni? Segíteni roma fiataloknak, hogy találhassanak inspiráló roma drámai hősöket? A Független Színház Magyarország már megjelentette a világ első roma monodrámakötetét. Most kamaradrámák kollekcióját fogjuk megjelentetni, amely megmutatja Roma hősök utazásait a 2. Világháborútól napjainkig.Támogasd a világ második Roma Drámakötetének megjelenését! 

Adománygyűjtés

gyermeket e.JPG

Mentsünk meg együtt minél több gyermeket! 

 A Fiatal Családosok Klubja és közel 30 családszervezet szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy minden gyermek megkaphassa a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija által biztosított legmagasabb szintű, sokszor életmentő ellátást. Idei gyűjtésünk célja a tavasszal átadásra kerülő, új Gyermekrohamkocsiba biztosítani a 2,5 MILLIÓ Ft-os M1 Stryker hordágyat, amely elengedhetetlen felszerelése a mentőautónak, nélkülözhetetlen a kicsik ellátása során. Segíts, hogy az új Gyermekrohamkocsi teljes felszereléssel indulhasson a bajba jutott gyermekekért!

Adománygyűjtés

Painting

Támogasd az Irkafirka programot! 

Az Irkafirka program, azon tanulóinkat támogatja, akik tanulmányaik során manuálisan rajzolnak, festenek, de az anyagokat be kell szkennelni és ott megszerkesztve digitalizálni, majd az oktatónak átküldeni. Tehát kell ofszet papír, festékek és más színező eszközök, kell egy szkennelő gép és laptop vagy asztali számítógép. Az Arany Liliom Alapítvány mindezek beszerzéséhez kéri a te segítségedet is! A támogatást pénzbeli adomány formájában várják. 

Adománygyűjtés

Cuddling Cats

Kóbor cicák karácsonya Tatán! 

Az Országos Állatvédőrség Alapítvány 2020. december 12-én 10 és 14 óra között állateledel gyűjtést szervez a TESCO tatai üzleténél (Tata, Ring u. 1.) Alapítványunk, a Pelyhes Peti Alapítvány megsegítésére.
Az összegyűjtött eledellel a tatai és környékbeli kóbor cicák etetőit segítjük, az egyéb adományokat – tisztítószerek, alom, stb.) cicaházunk működésénél hasznosítjuk.
A gyűjtés során köszönettel vesszük adományaikat: cica, kutya száraz és nedves táp, egyszerhasználatos gumikesztyű, papírtörlő, alom

Tárgyi adománygyűjtés

Dec.14.
ulb.JPG

Karantén karácsony

Idén sokan egyedül ünnepeljük a karácsonyt: így vigyázunk szeretteinkre. Sokaknak azonban nincsen hova hazamenniük karácsonyra sem. Nekünk, akiknek igen, most talán a szokásosnál is több időnk van arra, hogy kicsit elgondolkodjunk: mit üzen számunkra az ünnep, és mit tehetünk, hogy méltóképeen ünnepeljük? Idén karácsonykor is a szolidaritás az egyik legnagyobb dolog, amit adhatsz. Adományoddal a távolból is segítheted az Utcából Lakásba egyesület lakhatási válság elleni küzdelmét. Hozzunk változást együtt, és adjatok reményt Karácsonyra.

Adománygyűjtés

Outside Dinner

Veszekedés helyett beszélgetést karácsonyra! 

A karácsony a szeretet ünnepe, gyakran mégis nehézséget jelent a harmonikus együttlét, a jó beszélgetés. A DIA által fejlesztett vitajáték azért jött létre, hogy jó beszélgetések szülessenek olyan témákról, amelyek heves vitákat válthatnak ki. Ez egy olyan eszköz, amely segítségével tapasztalatot szerezhetünk az érvelésben, és közelebb kerülhetünk egymáshoz, akkor is, ha nem értünk mindenben egyet. Adományozz 15.000 forintot a DIA-nak és ezért cserébe magajándékozunk egy Vox Pop vitajátékkal, amit postán elküldünk.

Támogatói vásárlás

IMG_9396.jpg

Szakad a védőháló! 

Idén a Kompánia Tanodával olyan problémákkal szembesültünk, amikkel eddig még soha. A meglévő problémák még inkább elmélyültek, a gyerekek még jobban leszakadtak, a hátrányok pedig behozhatatlanná váltak volna, ha nem tudunk minden nehezítő körülmény ellenére mellettük lenni. Fontosabb a jelenlétünk, mint valaha. A mentorok bátorítása, a pszichológusok tanácsa, a délutáni játékok és foglalkozások vicces pillanatai, és az az elfogadó, szerető és biztonságos közeg, amit a tanoda a munkatársakkal és a gyerekekkel együtt teremt meg. Támogass minket most is, hogy a jövő évben is ott és úgy tudjunk segíteni, ahol és ahogyan a leginkább kell!

Adománygyűjtés

ciposdoboz_maszk.png

Az örömöt nem lehet maszk mögé rejteni! 

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciójának egyik fő célja idén, hogy AdakozóKedd-en sikerüljön összegyűjteniük legalább 1000 online ciőpősdobozt. A gyerkőcök idén is nagyon várják a karácsonyi ajándékokat és hiszünk abban, hogy összefogásunkkal a rendkívüli helyzet ellenére is sok-sok cipősdobozt juttathatunk el számukra. A koronavírus okozta korlátozások miatt ráadásul idén kevesebb helyszínen lehet leadni a dobozokat, így még nagyobb szerepet kap az online gyűjtés. Adományozz te is online cipősdobozt pár kattintással AdakozóKedd-en, hogy összejöjjön az 1000 csomag! 

Online cipősdoboz gyűjtés

kézen fogunk.JPG

Kézenfogó kézműves klubot Gödöllőre!

Célunk Gödöllőn egy hiánypótló kézműves klub létrehozása, mely kéthetente fogad fogyatékkal élőket, demens időseket, megváltozott munkaképességűeket. Azokat, akik lemaradnának, kimaradnának, vagy nem tartják magukat elég ügyesnek, mi  kézenfogjuk és hasznos időtöltést kínálunk nekik biztonságos, családias légkörben.A kézműves alapanyagok és foglalkozásvezető díjának előteremtésére indítottuk a kampányt, hogy jövőre, amikor már biztonságosan összegyűlhetünk, létrehozhassuk Gödöllőn a Kézenfogó Kézműves Klubot. Segíts Te is az adományoddal, hogy létrejöjjön!

Adománygyűjtés

Lénának.JPG

Szép és biztonságos szobát Lénának!

Léna 2019 novemberében született és 2020 nyarán derült ki, hogy All leukémiája van. Számos kemoterápiás kezelésen van már túl. Szülei szeretnének egy szobát kialakítani neki, hogy minél sterilebb és szebb környezetben gyógyulhasson. A szobát a család a jelenlegi otthonukból szeretné "leválasztani", mert jelenleg nincs Lénának saját szobája. Teljesen nulláról kell kezdeniük a kialakítást: betonozás, kartonozás, festés, parkettázás, bútorozás. Ehhez kérjük a te segítségedet is! Köszönjük!

Adománygyűjtés

Donation Boxes

Tárgyi adománygyűjtés Tápióbicskén

A vírus helyzet sokunkra kihat, de vannak akik a vírus előtt is minden nap harcolnak. Harcolnak a megélhetéssel! A Meleg Szív Egyesület által támogatott családjaink sajnos nem kapnak tisztító és tisztálkodási szereket adományba. Ha lehetőségük lenne támogatni minket akár tisztálkidási akár tisztító szerekkel , nagy szükséggel fogadnánk. Működtetünk egy tanoda szerű foglalkoztató házat, ahol főként halmozottan hátrányos gyermekek felzárkóztatása a cél. Szeretnénk ha idén is meglátogatná ezeket a gyerekeket a Mikulás és a Jézuska. Tàmogass minket jàték adomànyokkal gyermek ruhàkkal vagy édesség adomànnyal! 

Tárgyi adománygyűjtés

tanulópár.JPG

Legyél te is egy tanulópár támogatója! 

Tartós betegség miatt hazánkban évente több ezer gyerek marad ki az iskolából. Az történik velük, ami napjainkban az egész világban: elszigetelődés, bizonytalanság, félelmek, veszteségek, kétségek. A családok életüknek ebben a különösen nehéz szakaszában gyakran segítség nélkül maradnak. A KórházSuli hat tanéve alatt már több, mint 700 diáknak segítettünk, hogy a gyógyulása után ott tudja folytatni a tanulmányait, ahonnan betegsége kiszakította. Adományoddal most Te is segíthetsz abban, hogy minél több gyógyuló gyerek tanulását és iskolai visszatérését támogassuk a következő fél évben. Köszönjük!

Adománygyűjtés

kézenfogva.JPG

Kézenfogva menekülők

A Traumaközpont kampányával a családon belüli erőszak elől gyermekükkel menekülő anyák számára kívánunk terápiás segítséget nyújtani. A családon belüli, párkapcsolati erőszak és a bántalmazás nem csupán a bántalmazottak testére, hanem lelkére és mentális egészségére is veszélyt jelent és súlyos traumákat okoz, ami megfelelő pszichológiai ellátás hiányában további komoly szenvedéssel járhat a túlélő számára. Szeretnénk, minél több bántalmazott anya és gyermekei számára pszichológiai támogatást nyújtani, ehhez azonban a Ti segítségetekre is szükségünk van! Adakozz Te is, hogy a terápiás segítség ne kiváltság legyen!

Adománygyűjtés

láthatatlan tanoda.JPG

Ajándékozz különórát a Láthatatlan Tanodában!

Mi a Rosa Parks Alapítványnál a Láthatatlan Tanodában 32 családdal azért dolgozunk együtt, hogy a gyerekek minél jobb iskolai környezetbe kerüljenek, és ott minél jobb eredményeket érjenek el. Sajnos a koronavírus a mi munkánkba is közbeszólt. A járványhelyzetben a csoportos foglalkozásokat nem tudjuk folytatni, pedig a jelenlétünkre nagyobb szükség van, mint bármikor. Bár a találkozások számát csökkentenünk kell, a csoportos foglalkozásokat el kell halasztanunk, 50 Láthatatlan Tanodás gyerek továbbra is tanulni és fejlődni szeretne. Ajándékozz különórát, mi becsomagoljuk!

Adománygyűjtés

DSCF3766(1).JPG

Te mivel tudnál beszállni?

A Nem Adom Fel Alapítvány célja az idei AdakozóKedd-en, hogy a Mikes Lélekközpont építésének elkezdéséhez anyagi tőkét gyűjtsünk.A tervek szerint a felépítésre kerülő otthonban 8 kis lakás épülne, amely 10 – 12 fogyatékossággal élő fiatalnak nyújtana élete végéig biztos megoldást lakhatásra, a lehető legönállóbb életre. Ahol a saját privátszféra megőrzése mellet, egy nagy közösségi tér, és egy minden igényt kiszolgáló konyha segítené az életüket. Célunk, hogy egy teljesen akadálymentes ház épüljön. Szeretnénk, ha az ide beköltöző fiatalok pont annyi segítséget kapnának az életükhöz, amennyit igényelnek

Adománygyűjtés

123769528_3541247842606231_8707912290475

Nyissuk újra együtt a Hatpöttyöst!

A fogyatékossággal élő dolgozókat foglalkoztató székesfehérvári étterem egy olyan társadalmi vállalkozás, amit egy család személyes története, legkisebb, középsúlyos értelmi sérült lányuk jövője motivál. A 2012 óta működő vállalkozásnak egy hónap alatt ki kellett költöznie az önköltségen felújított ingatlanból 2020 nyarán, azóta egy főzőkonyhán veszik fel a rendelést kiszállításra, és gyűjtik energiáikat egy új vendégtér megnyitására. AdakozóKedd alkalmából arra kérünk, támogass egy jó célt, segíts még több fogyatékossággal élő embert visszajuttatni a munka világába azzal, hogy együtt újranyitjuk a Hatpöttyöst! 

Adománygyűjtés

Young Women Brainstorming

A coaching mindenkié! 

2020 zárása lehet nemes(ebb). Mi, a Coaching Mindenkié Egyesület is szeretnénk hozzájárulni azoknak a civil szervezeteknek a működéséhez, akik észrevétlenül teszik jobbá napról-napra a világunkat. Egyesületünk magyar és nemzetközi nonprofit szervezeteket fog coaching szemlélettel és programokkal támogatni, hogy jobb közösségben, hatékonyabban tudjanak csendes hőse lenni a mindennapoknak. 

Adománygyűjtés

Dog Eating Dog Food

Konzerv gyűjtés

Kávé/csoki helyett dobj be egy konzervet! 

A Komlói Állatvédő Egyesület konzervkészlete - kutya, cica - teljesen kifogyott. Dobj be egy csoki/kávé helyett egy konzervet hozzájuk, vagy támogasd őket pénzbeli adománnyal!

A konzerveket itt tudod leadni: 

- Pöttyös Cukrászda - Szilvás
- Olga Divat - csillesor
- Hobby Zoo - Tesco 
- Pécsett előre egyeztetett helyen 

 

menedék.png

25 éves a Menedék!

A Menedék Egyesület idén 25 éves! Elengedtük, hogy az év legnagyobb buliját megtartsuk, de az ünnepléshez ragaszkodunk! Online lehet velünk ünnepelni és megajándékozni bennünket. Kövessétek az egyesület Facebook oldalának híreit és adománygyűjtő követeink kampányát! Ünnepeljünk együtt! Legyen még 25!

Online esemény

oltaltom.JPG

Vacsorára gyűjtünk

Az Oltalom Karittv Egyesület segítséget nyújt rászoruló családoknak élelmiszercsomagokkal. Tartós élelmiszert folyamatosan gyűjtünk, és ezeket el is juttatjuk a családoknak. Ehhez azonban szükségünk van támogatóink adományára. Bár az adventi időszakban mindig felerősödik a figyelem és az adományozási kedv, mi most azt tűztük ki célul, hogy a hozzánk forduló családoknak ne csak a karácsonyi vacsorára valót tudjuk odaadni. Olyan élelmsizercsomagokat állítunk össze az adományokból, amelyekből hosszabb időszakra is támogatni tudjuk a családokat. 

Adománygyűjtés

hospice.JPG

Okos eszközt jó szívvel 

A Magyar Hospice Alapítvány végstádiumú daganatos betegek ellátását végzi, akik a COVID-19 szempontjából a legveszélyeztetettebbek közt vannak. Velük együtt az őket magas szakmai színvonalon ellátó egészségügyi dolgozóinkat is óvnunk kell. Épp ezért kampányunkra befolyó adományokból okos eszközöket szeretnénk vásárolni: a Budapest Hospice Ház 6 betegszobájába egy-egy tabletet, munkatársaink számára 5 laptopot, otthonápoló nővérkéink, ápolóink számára 5 okos telefont. Ha úgy érzed, hogy kampányunk célja közel áll Hozzád, akkor válassz egy összeget, mellyel a saját lehetőségeidhez mérten segítesz minket.

Adománygyűjtés

romaversitas.JPG

Oktatási krízisalap roma diákoknak - második hullám

Hiába sújtja Magyarországot egy éven belül már másodszor koronavírus-járvány, az oktatási rendszer még mindig nem készült fel arra, hogy stabil internettel, megfelelő számítástechnikai eszközökkel és sok egyéni figyelemmel biztosítsa a szegényebb közösségek – köztük megannyi roma diák – hozzáférését a digitális oktatáshoz. Támogasd krízisalapunkat,melyet felsőoktatásban tanuló és oda készülő roma hallgatók számára hoztunk létre, hogy biztosíthassuk számukra az oktatás zavartalanságát!  Célunk, hogy minél több roma diáknak segíthessünk, hogy sorsukat ne pecsételjék meg a közoktatási rendszer igazságtalanságai.

Adománygyűjtés

Adakozokeddplakat (1).png

Segíts a Bethesda gyógytornászainak!

Ha Olaszországra gondolunk, biztosan eszünkbe jut a kifejezés: Dolce Vita! Mi, az EnItalia Nyelvi Klub munkatársai pontosan tudjuk, hogy az életnek vannak olyan helyzetei, amikor a Dolce sokkal inkább Amaro/a/( Amara vita- keserű élet). Saját tapasztalat alapján tudjuk, hogy a Bethesda Gyermekkórház gyógytorna termében olyan hősök és tündérek laknak, akik még ezt a keserűséget is édessé tudják varázsolni. Az idei Adakozó Kedden nekik szeretnék összegyűjteni egy laptopra, hogy 2021-ben már egy működő géppel tudják folytatni varázslatos munkájukat! A honlapunkon megtalálod a részleteket! Grazie mille! 

Adománygyűjtés

1606730614004_1606730599564_160673059539

24 nap, 24 nagykövet, a cél egy jól felszerelt bázis! 

A Juszt-is Alapítványnál az adventi naptár nyitogatásának izgalmát szeretnénk visszahozni, méghozzá úgy, hogy minden nap kinyitunk nektek egy ablakot, melyből egy Juszt-is nagykövet szól hozzátok. A célunk, hogy ezekből a virtuális ablakokból, élettel megtöltött házikónk legyen, tele izgatott, játékra és tudásra szomjazó gyerekekkel és lelkes önkéntesekkel Bódvalenkén. Ebben rengeteg féleképpen tudsz segíteni: lájkolhatsz minket a Facebookon, gondolhatsz ránk a jövő évi adó 1%-od felajánlásánal, jelentkezhetsz önkéntesnek vagy utalhatsz pénzt a  Juszt-is Ház felújítási munkálatainak befejezésére.

Adománygyűjtés

jövőre is.JPG

Jövőre is jöhetünk? Fogyatékos fiatalok nyári táboroztatása

Azokra a családokra, akik súlyosan, fogyatékos hozzátartozójukat gondozzák otthon egy életen át, nagy teher nehezedik rájuk, és ezt a feladatot szabadidő nélkül végzik. 2021 nyarán 16 család számára szervezünk újra ötnapos közösségi tábort egy akadálymentes helyszínen. A családok számára a mindennapi nehézségekből támogatás nélkül nem lehetséges fellélegezni: az ápolási díj, a szűkös szociális támogatások nem teszik lehetővé számukra a négy fal közül való kimozdulást.  Programunk fontos lépés e családok elszigetelődésének oldásában. Segítsd adományoddal, hogy 16 család ki tudjon mozdulni a négy fal közül!

Adománygyűjtés

Man with Amputee Girlfriend on Beach

Segíts, hogy új álmokat építhessünk!

Adománygyűjtő kampányunk célja, hogy lehetőséget teremthessünk az újrakezdéshez az egészségkárosodással élő, megváltozott munkaképességű embereknek. Gondoltál már rá, hogy ezek az emberek valamikor lehet, hogy ugyan olyan életet éltek, mint Te? Ugyan olyan vágyaik, céljaik voltak, mint Neked. Az ő álmuk szertefoszlott. Segíts, hogy új álmokat építhessünk! Ha a támogatásra szoruló emberek megélik, hogy ismeretlenek állnak melléjük, az hatalmas erőt és motivációt jelent a számukra. Ha hiszünk bennük, ők is újra hinni kezdenek önmagukban. Szervező: Alba Mentor Alaptvány

Adománygyűjtés

HVG_könyv_civil.jpg

A zene legyen veled Adventi felajánlás a Pannon Filharmonikusokkal

 Kérjük, vásároljon az adventi időszakban egyszerre két kötetet a HVG KIADÓ és a PANNON FILHARMONIKUSOK együttműködésében megjelent könyvből! Egyet ajándékba a gyermekének vagy unokájának, a másikat pedig ajánlja fel egy olyan kisgyermeknek, aki halmozottan hátrányos családi környezetből került kiemelésre.

Könyv vásárlás

További szimpatikus gyűjtésekért látogasd meg az adjukossze.hu-t, Magyarország legnagyobb közösségi adománygyűjtő oldalát! 

bottom of page