top of page

Gyakori kérdések

Mi az az #AdakozóKedd?

Az #AdakozóKedd vagy #GivingTuesday egy globálisan terjedő, jótékonyságot hirdető mozgalom, amit a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívtak életre Amerikában. Célja, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek az elesettekre, egymásra, és adományokkal másnak is örömet okozzanak.

Hogy zajlik az #AdakozóKedd?

Mikor van az #AdakozóKedd?

Ezen a napon világszerte rendeznek jótékonysági akciókat, adománygyűjtésekett, egyéb rendezvényeket. A mozgalomhoz szervezeti, céges, közösségi és egyéni szinten is lehet csatlakozni olyan jó cselekedetekkel, melyek a jótékonyságot, az adományozást népszerűsítik. Tippek.

Minden évben az Amerikai Hálaadást (Thanksgiving) követő kedden, szorosan a Black Friday és a Cyber Monday után. 

Mi a célja az #AdakozóKedd-nek?

Az #AdakozóKedd fontos üzenete, hogy a segítségnyújtás, a jótékonykodás, és az adományozás felértékelődik a mai rohanó világban. Arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki képes jót tenni és odafigyelni a környezetében élőkre. A mozgalom abban is segít, hogy lássuk, és megismerjük azokat a lehetőségeket, hogy hol, kinek, és hogyan tudunk jól segíteni, adományozni az év minden napján.

Ki vehet részt az #AdakozóKedd mozgalomban?

A #AdakozóKedd lényege, hogy bárki csatlakozhat hozzá, akár egyéni szinten, akár közösségi, szervezeti, intézményi, céges vagy akár - ahogy egyre több ország is megtette - országos szinten. Mindannyian hozzájárulhatunk számos módon: pénzadománnyal, önkéntes tevékenységgel, tárgyi vagy élelmiszer adománnyal, szolgáltatás vagy szaktudás felajánlásával.

Hogy tudok csatlakozni az #AdakozóKedd mozgalomhoz?

Oldalunkon figyelemmel követheted civilszervezetek adománygyűjtési akcióit, eseményeit. Itt tájékozódhatsz arról is, hogy hogyan csatlakozhatsz egy-egy kampányhoz, miben segíthetsz ezen a napon.

Hol tudnak a civil szervezetek adományt gyűjteni az #AdakozóKedden?

Lehet-e az #AdakozóKedd oldalán adományt gyűjteni?

Online az új adjukössze.hu oldalon van lehetőségük a bejegyzett civilszervezeteknek adományt gyűjteni: közösségi, bankkártyás, telefonos vagy sorsolásos adománygyűjtési kampányt tudnak indítani, amihez érdemes időben, az #AdakozóKedd előtt regisztrálni.

Ezen kívül lehetőségük van egyéni szervezésben offline adománygyűjtést is szervezni egy-egy rendezvény vagy program keretében, melyet szintén megjelentethetnek oldalunkon.

Az adakozokedd.hu oldalon nem lehet adományt gyűjteni. Ez az oldal azért jött létre, hogy megjelenési felületet biztosítson azoknak a magyarországi szervezeteknek, projekteknek és eseményeknek, melyeket #AdakozóKedd alkalmából hívtak életre. Illetve információt szolgáltasson a mozgalom hátteréről, történetéről, érdekes nemzetközi példákról; adományozásra, jótékonykodásra buzdítson mindenkit.

Az adományok gyűjtéséhez ajánljuk az adjukössze.hu felületét.

Kérdésed van?

Írj nekünk az adakozokedd@niok.hu e-mail címre!

bottom of page