Korábbi #AdakozóKedd programok Magyarországon

#nemrólamszól Facebook kampány

#nemrólamszól kampány keretében arra kértük a csatlakozó civileket,  hogy Adakozó Kedden támogassanak egy számukra szimpatikus kampányt, szervezetet, ügyet! Jócselekedeted lehetett bármi: önkénteskedés, adományozás online vagy személyesen. A jótákonykodást a #nemrólamszól felirattal lehetett megosztani a Facebookon vagy Instagramon, és arra kértük a csatlakozókat, hogy hívják ki egyik barátukat, ismerősüket!  

Idén ismert emberekkel színesítjük a palettát,

nézd meg idei felhívásunkat!

Giving Tuesday Fesztivál

A korábbi években szerveztünk Giving Tuesday Fesztivált, ami több helyszínen, különböző eseményekkel valósult meg. A rendezvények között mindenféle kulturális eseményt szerveztünk Budapesten és az civil szervezetek együttműködésével az ország különböző pontjain.

CIVILSZERVEZETEK KAMPÁNYAI 2018

Vállalj egy 21 napos kihívást, amiről rendszeresen értesíted a barátaidat, akiket arra kérsz, hogy szálljanak be akármilyen kis összeggel is az InDaHouse házának befejezésébe! Indítsd a kampányodat november 27-én, Adakozó Kedden!

Vagy támogasd a november 27-én induló "Hozzuk tető alá a gyerekközpontunkat!" gyűjtésüket az adjukössze.hu oldalon.

Délelőtt és kora délután jógát lesz: gyere nyújtózni! Gyakorolnál angolul, olaszul, lengyelül, fársziul, beszélgetnél külföldiekkel magyarul? Gyere csevegni tandem programukba! Este pedig interkulturális konyhájukban készült süteményekkel, és zenével várnak Titeket.
 

A Van Esély Alapítványnál azért dolgoznak, hogy hajlék nélkül élő embereknek, családoknak legyen esélye kilépni a hajléktalanságból. Te is segítenél? Vegyél támogatói koncertjegyet és bulizz velük december 4-én a Három Hollóban!

A gödöllői Mi újság V.An? - irodalmi kávézóban megvalósul az "Adj egy kávét ajándékba!" kampány, melynek keretében minden megvásárolt kávéval egy arra rászoruló ember ajándékba kap egy másik kávét. 

Nézd meg te is az esemény Facebook oldalát és ugorj be egy kávéra Adakozó Kedden!

Hallottál már az adakozó keddről? Ebben az évben a DIA is beszáll az adományozás, az összefogás, a segítés népszerűsítésébe.

Azt valljuk, hogy a segítésre, odafordulásra, szolidaritásra az év minden napján szükség van, de fontosnak tartjuk az ilyen kitüntetett pillanatokat is.

Beszélgessünk erről és más izgalmas dolgokról!

Betegség miatt Magyarországon évente több ezer gyerek marad ki az iskolából.  A gyógyulásuk alatt lemaradnak a tanulásban, tanári segítség nélkül maradnak. A kórházban vagy otthon ápolt gyerekek tanulásának segítése motivációt ad a gyógyulásukhoz. A KórházSuliban diákok támogatják gyógyuló társaikat az iskolába való visszatérésben. Adományoddal te is támogathatod a gyerekek gyógyulását!

Az Amnesty International Magyarország idén úgy ünnepli az Emberi Jogok Világnapját, hogy azok munkáját segíti, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Az akció záróeseménye egy ingyenes, akusztikus aluljárókoncert lesz, ahol ismert zenészek állnak ki dalaikkal a rászorulók és segítőik mellett. Vásárolj jelképes koncertjegyeket! Az így befolyó összeget teljes egészében A Város Mindenkié csoport és az Utcáról Lakásba! Egyesület javára ajánlják fel.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület célja az otthonteremtés: hajléktalan embereket, rászoruló családokat segítünk hozzá szociális bérlakásokhoz. Adományoddal segíted, hogy idén karácsonykor is megajándékozhassák a bérlőiket, és hogy egyesületük jövőre is működhessen.

 A VONESZO, hetedik éve azon dolgozik, hogy jobbá tegye intézményekben élő gyermekek és nevelőik életét. Most a Te segítségeddel 2019-ben Kárpátalján egy magyar, családtípusú gyermekotthont hoznak létre közösen egy házaspárral, akik vállalják nehéz sorsú gyermekek felnevelését. 

Mindannyiunk családjának életén végigsöpört a huszadik század. Mindenkién másképp. Kinek az egyik történelmi trauma sújtotta a családját, kinek a másik. Vagy akár több is, gyors egymásutánban.  Az emlékeink mások, az emlékezés közös. Az a cél, hogy megértsük a másik fájdalmát is, ne csak a sajátunkat. Ahelyett, ami elválaszt, azt keressük, ami összeköt: a közös halmazt. Sok köztérre, sok iskolába kell még eljutnunk, hogy áttörést érhessünk el. Ebben segíthetsz most Te is.

Ha csak egyetlen nap lencsével helyettesíted a húst, több ezer liter vizet mentesz meg! A Pro-Cserehát Egyesület e-könyve a megvalósítható változásról szól, receptekkel fűszerezve. Szeretnéd szeretni a lencsét? Támogasd kampányukat!

Most minden adomány duplán számít!  Csatlakozz a Cofidis Magyarország és a Hangya Közösség közös karácsonyi adományozási akciójához, és támogasd a legrászorultabb vidéki menhelyeken élő négylábúakat pénzadománnyal vagy az Adj egy ötöst! kutyás kihívás teljesítésével.

"November 27-én 16-18 óráig a Civilben a Civil elmúlt 25 évéről beszélgetünk. Felidézzük, hogy milyen reményekkel és elvárásokkal indult, milyen hullámvölgyek és magaslatok voltak negyedszázados történetében, milyen érdekes embereket és eseményeket hozott el a hallgatók nappalijába (konyhájába stb.) a Civil Rádió. A stúdióban szeretettel várjuk önkénteseinket és támogatóinkat."

Kompánia Tanodaba járó gyerekek többsége nagycsaládban, nehéz körülmények között él. Szüleiknek az iskolaszünetben és az ünnepek alkalmával nehézséget okoz a napi többszöri étkezés biztosítása gyermekeik számára. Támogasd a Kompánia Alapítványt, hogy minden tanodás gyermek és családja számára összeállíthassanak tartós élelmiszercsomagokat a téli szünidőre!

A Studium Generale Alapítvány tagjai sokszínűek, azonban egy dolog közös bennük: az álom, hogy megteremtsék az esélyegyenlőséget az oktatásban. Ajándékozz lehetőséget hátrányos helyzetű diákoknak!

A súlyos betegségek nem ismerik a karácsonyi szünetet. Sok gyerek ilyenkor is hosszan tartó, fájdalmas kezelés alatt áll, amely akár hónapokig is eltarthat. A Mosoly Alapítvány mese- és művészetterápiái segítik ezeket a gyerekeket a betegség okozta trauma feldolgozásában és a fizikai gyógyulásban. Idén, Adakozó kedden indítjuk el Mosoly Angyal kampányunkat.
Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb Mosoly Angyalunkat, és segítsd gyűjtését!

Az EBben Együtt Alapítvány önkéntesei egy lelkes kis csapat, akik mindennapjaikat azzal töltik, hogy  minél több ember és állat tapasztalhassa meg a valódi személyes figyelem és az egyenrangú kapcsolatteremtés csodáját.

Állat életmentéssel, testi-lelki  rehabilitációval, kutyatolmácsolással, élményképzések szervezésével, oktatóanyagok készítésével foglalkoznak amellett, hogy szenvedélyes újrahasznosítók és ötletbazárosok.

Gyere el a Bestiába a következő héten bármikor és emeld poharad egy jó ügyért!

Adj bele te is a Budapest Pride Szolidaritási Alapba, ami vidéki szervezetek programjait támogatja 2019-ben! Segíts, hogy jövőre is egy országos méretű, egy hónapos fesztivál valósulhasson meg!

Olvasó Karácsony a Csörögi Tanodában! Tedd boldoggá a csörögi nehéz sorsú gyermekek karácsonyát! Járulj hozzá, hogy megvehessék az érdeklődésüknek megfelelő könyvet, majd ha elolvasták és beszámoltak róla, élményajándékban részesüljenek.

Sérült társaink ritkán jutnak olyan felszabadult közösségi élményhez, amelyben egyenrangú félként vehetnek részt, a mozgás örömével megfűszerezve. Segíts, hogy az ArtMan Egyesület biztosítani tudja számukra ezeket az alkalmakat!

Támogasd a Független Színház munkáját, hogy minél több roma fiatalt hívhassanak el színházba, a Kaméleonlány című előadásukra, és a fiatalok a főhős példájából inspirálódva a saját döntéseik szerint élhessék az életüket!

Az Artemisszió Alapítványnál húsz éve dolgozunk azon, hogy Magyarországon együttműködő, szolidáris társadalom jöjjön létre. Idén az Adakozó Kedd fesztivál keretében ti is ki tudjátok fejezni a támogatásotokat, direkt adományozással, vagy akár olyan formában, hogy a minket támogató vendéglátóhelyeken fogyasztotok.
Az eseményben tudjátok majd követni, hogy hol mit érdemes kérni, hogy támogathass minket.

Segíts, hogy Symbo - hogy önálló legyek Alapítvány iránytűt adhasson a gyerekeknek az érzésekhez! Így megtanulhatják pontosan kifejezni érzelmeiket, felismerni másokét, ezáltal pedig közelebb kerülnek egymáshoz, és eltérő fejlődésű társaikhoz is.

Támogasd az ország első e-jelnyelvi tanfolyamának létrehozását, hogy az online kurzusok által többekhez eljusson a jelnyelv és elősegítse a siketek akadálytalan kommunikációját! Jelnyelv - mindenkinek.

Tudod már hol ebédelsz vagy kávézol november 27-én? Adakozó Kedden irány a Kazimír, mert minden gulyás és kávé árával az Artemisszió Alapítványt támogatod! 

Ha nagy a baj, a Mentőmotorosok segítenek elsőként. Motorosaik átlagosan 10 perc alatt a helyszínre érnek, ha életmentésről van szó! A gyorsaság és szaktudás adott, de a sikerhez eszközök kellenek. Az eszközökhöz pedig Te is! Támogasd a Magyar Mentőmotor Alapítványt, hogy minél több emberen segíthessenek!

"A MáSzínház friss otthonában hamarosan megtartjuk első bemutatónkat! Azonban az előadásra kapott támogatásból új színháztermünket nem tudjuk kialakítani, ehhez kérjük a te segítséged!" Támogasd te is az AppArt Egyesületet!

A DAOR (Dél- alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat) csapata téged keres, ha Te is elkötelezett vagy az állatmentés mellett! Segítségeddel meg tudják vásárolni azt a tehergépkocsit, amivel sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudnak majd részt venni a sérült, vagy elhagyott állatok szállításában, mentésében!

ADAKOZÓ KEDD A SÜTIZZBEN!

"Mindenkit várunk szeretettel november 27.-én kedden 12 órától a Sütizz Cukrászdában!

Továbbra is hisszük, hogy adni jó, és segíteni még jobb! Ezen a napon Krausz Gábor séf és Tóth Gabi énekes lesz a vendégünk 17 órától. Velük együtt fogunk kiszolgálni benneteket, és az aznapi bevételünk 50%-át a Gyermekgyógyítóknak adjuk, akik ezúttal egy gyermek intenzív ágyra gyűjtenek.

Ha másért nem is, hát ezért gyertek be hozzánk az Adakozó Kedden és segítsük együtt újra a beteg gyermekeket."

Segíts, hogy a gyermekotthonokban élő gyerekek számára is emlékezetes legyen az idei karácsony. Támogatásoddal varázslatos tech foglalkozást tarthat nekik a Skool, ahol különleges ajándékot készítenek majd.

Hope, azaz Remény. Ezt a különleges nevet kapta a papírcsomagolásban a küszöbön hagyott, alig 2 kg-os kenyai kislány, aki nemsokára már 14 éves és középiskolába szeretne járni. Adományoddal segíts a Taita Alapítványnak összeállítani a beiskolázási csomagját: matracra, bőröndre, egyenruhákra, cipőkre, tanszerekre lenne szüksége  és emellett az első éves bentlakásos iskolai tandíját is ki kell fizetniük.

Hörpints fel egy kávét a daganatos gyermekek gyógyulásáért!

Ezen a napon minden a Jurányi Suterene-ben vásárolt kávé árából 20 forintot a Gyermekgyógyítók javára ajánlanakk fel, akik nap mint nap azért küzdenek, hogy a daganatos gyerkőcök méltó körülmények között gyógyulhassanak.

Te is szeretnél segíteni? Dobj be a Jurányiban aznap (is) egy kávét!

"A héten megjelent Nők Lapja cikk után nagyon sok megkeresést, odafordulást kapunk, hogy miben tudtok segíteni. 
Most elindítjuk a Lesz Karácsony! kampányunkat, mely során most az éjjeli menedékhelyünket látogató hölgyek karácsonyi ajándékát szeretnénk összegyűjteni. " Támogasd te is a "RÉS" Alapítványt! Részletek a Facebook eseményben!

FŐTÁMOGATÓ - KERESSÜK!

MAGYARORSZÁGI NAGYKÖVET, HIVATALOS SZERVEZŐ:

KÖVESS BENNÜNKET

  • Facebook Social Icon

© 2019 #AdakozóKedd Magyarország

#GivingTuesday 

All Rights Reserved